Llibre: L’endemà d’ahir

Escrit per


Amb L’endemà d’ahir publicat per Ed. l’Albí, en Xavier Duran ens ofereix una novel·la que combina història, ciència i una trama plena d’intriga i emocions. La trobada fortuïta entre Antoni Palau, un periodista científic, i Rosa Galvany, esposa de l’enigmàtic editor August Xirau, es converteix en el detonant d’una història que transcendeix el temps i revela secrets ocults.

L’estructura narrativa, original i dinàmica, ens transporta per diferents èpoques, des del 1870 fins al 2040, mostrant com els avenços tecnològics han influït en les relacions humanes i en l’organització social. La novel·la ens submergeix en un viatge en què els canvis accelerats en la comunicació, el transport i la tecnologia modelen el destí dels seus personatges.

La novel·la ens submergeix en un viatge en què els canvis accelerats en la comunicació, el transport i la tecnologia modelen el destí dels seus personatges

A més del triangle protagonista, el llibre compta amb una galeria de personatges secundaris singulars: un editor expandint el seu imperi, un inventor visionari que passa d’un petit garatge a liderar una empresa innovadora, i un hacker primitiu que inicia la seva trajectòria manipulant màquines d’escriure. Aquests personatges, juntament amb el ritme àgil i les reflexions profundes sobre el progrés, converteixen la novel·la en una lectura absorbent.

Amb una prosa precisa i una gran capacitat per connectar el passat i el futur, L’endemà d’ahir no només captiva per la seva trama, sinó que també convida a reflexionar sobre l’impacte de la tecnologia en les nostres vides. Una obra imprescindible per a qui vulgui explorar com el present és només la conseqüència d’un passat que sempre ens persegueix.

Sobre l’autor

Xavier Duran Escriba és llicenciat en Química i doctor en Ciències de la Comunicació. Del 1999 al 2014 va dirigir el programa El medi ambient a TV3 i posteriorment va treballar com a especialista en ciència a la mateixa cadena. És autor de més d’una trentena de llibres i ha guanyat premis com el Joan Fuster, el Josep Vallverdú i el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General —els dos darrers dues vegades. Entre els seus llibres hi ha La ciència en la literatura. Un viatge per la història de la ciència vista per escriptors de tots els temps, 100 molècules amb què la química ha canviat (poc o molt) la història i és coautor de 100 curiositats sobre la taula periòdica i els elements químics. Aquest 2025 ha publicat la novel·la L’endemà d’ahir i 100 visions literàries de la ciència i la tecnologia.

Dra. Núria Coll Bonfilldivulgadora científica i directora de 7Ciències


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *