Sobre 7Ciències

Benvingut/da a 7Ciències, un portal web, amb presència a les xarxes socials i altres iniciatives mediàtiques destinades a promoure i enfortir la divulgació científica en català.

Augmentar la visibilitat de l’ecosistema científic en català

Combatre la desinformació

Compartir el coneixement científic amb continguts atractius per tothom

A través d’articles, animacions il·lustrades i experiències interactives, volem contagiar la passió per la ciència i inspirar la teva ment curiosa. Acompanya’ns en aquest viatge, on farem la ciència més accessible i apassionant per tothom. Com?

Segueix-nos a les xarxes socials

Subscripció 7Ciencies
Subscriu-te al butlletí mensual

Patró 7Ciencies
Fes-te mecenes del projecte

El nostre projecte vol donar valor a la divulgació científica. Gràcies a l’entusiasme i el suport de la societat podrem dur-lo a terme i que serveixi de motor per continuar amb una plataforma oberta. La vostra contribució financera pot fer que aquest projecte continuï florint i arribi a un públic més ampli. Amb els fons recaptats, millorarem els continguts, ampliarem la nostra cobertura i aprofundirem en la nostra missió de fer que la ciència sigui accessible per a tothom. 

Agraïm la vostra generositat i compromís amb la difusió del coneixement científic.

Per augmentar la nostra visibilitat anunciem un acord de col·laboració amb el diari ARA:

El diari Ara i el portal digital 7Ciències han segellat a un acord de col·laboració anual per desenvolupar de manera conjunta una sèrie d’accions en suport paper i digital. L’acord l’han signat la directora gerent de l’Ara, Georgina Ferri i la fundadora i directora de 7Ciències, Núria Coll Bonfill.

Entre les accions incloses en l’acord destaquen que al web de l’Ara hi haurà un accés directe a 7Ciències, des del qual els lectors de l’ARA podran accedir al digital de ciència en català, i a més, una de les temàtiques publicades a 7Ciències es destacarà setmanalment a la portada digital de l’ARA.

Així mateix, l’Ara crearà una newsletter de ciència on inclourà continguts del digital 7Ciències. La directora del digital de ciència en català, Núria Coll Bonfill també escriurà mensualment un article original per la versió en paper i digital del diari ARA.

En l’acord també s’estipula que l’Ara inclourà en el seu dossier de producte el digital 7Ciències per comercialitzar-lo en diferents formats.

La directora gerent de l’Ara, Georgina Ferri valora positivament l’acord assegurant que “el futur serà col·laboratiu o no serà. Des de l’ARA creiem molt en la col·laboració amb altres mitjans de comunicació per fer arribar el periodisme lliure i compromès que defensem arreu”.

Mentrestant, la fundadora i directora de 7Ciències, Núria Coll Bonfill subratlla que “aquest acord amb l’Ara, com a diari de referència al nostre país, ens garantirà una gran visibilitat de la capçalera en aquesta fase inicial. Al mateix temps, aquest acord posa en valor l’aposta per la divulgació científica i en català tan necessària en l’ecosistema comunicatiu català”.

Equip

Editora i directora

Núria Coll Bonfill

Dra. en Biologia i comunicadora científica

Equip

Robert Garcia

Il·lustrador

Quim Miró

Director editorial Comunicació21

Miquel Carandell

Biòleg i Dr. en Història de la Ciència

Col·laboradors externs

Gemma Marfany

Catedràtica de Genètica de la Universitat de Barcelona

Xavier Duran

Químic i divulgador de la ciència

Enric I. Canela

Catedràtic Emèrit de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Barcelona