Més que Ciència: més que un projecte

Escrit per


Daniel Amatller

El projecte “Més que Ciència” té com a missió divulgar la ciència a persones en risc d’exclusió social i a col·lectius vulnerables, amb una especial atenció a la gent gran. La idea va sorgir mentre cursava un postgrau de comunicació científica, inspirat pel professorat i els companys d’estudis, i ràpidament es va convertir en el meu projecte de final de postgrau. La inspiració principal, però, prové de la meva història personal: el respecte i l’estima pels meus pares. Ells són els millors mestres de la vida, ells ens ensenyen les veritables lliçons.

Un dels objectius principals del projecte és fer gaudir de la ciència a les persones grans o amb problemes cognitius. Encara que ja no puguin estudiar ciència formalment, sí que poden gaudir-ne. Hi ha moltes coses que s’aprenen sense estudiar; ningú ha estudiat com es recull una pilota del terra, però tots ho sabem fer.

A “Més que Ciència” busquem els mitjans adequats perquè la ciència es gaudeixi per si sola. En aquest cas, utilitzem la realitat virtual perquè, quan parlem de transferència de coneixement, també hem de considerar com aquest coneixement arriba a la societat. Avui dia, una part important de la societat no pot accedir als canals habituals de comunicació científica o cultural i, per tant, no rep cap transferència de coneixement. La realitat virtual ens permet apropar aquest coneixement de manera real i efectiva a aquells que no hi tenen accés.

Daniel Amatller en un casal per la gent gran en el marc d’una activitat del projecte Més que Ciència.

Actualment, hem fet dos salts importants. Primer, ens hem constituït com a associació, per vehicular correctament els nostres recursos, organitzar millor les activitats i treballar en un marc legal adequat al nostre objectiu social. Segon, hem iniciat activitats a tot el territori espanyol, estant presents en diverses comunitats autònomes i col·laborant amb els principals museus i centres de recerca del país. Cal destacar que la majoria de les nostres activitats són gratuïtes.

El nostre futur el construïm dia a dia i el veiem a mesura que avancem. Ens comprometem a continuar millorant la vida de les persones, fent que la ciència sigui accessible i gaudible per a tothom.

En Daniel Amatller és fundador i impulsor del projecte Més que Ciència


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *