Tenim el truc definitiu per fer glaçons aquest estiu: fes-los amb aigua calenta

Escrit per


Aquesta tècnica es basa en l’efecte Mpemba, una teoria postulada per Erasto Mpemba, un estudiant de secundària de Tanzània, qui, juntament amb el físic Denis Osborne, la va investigar per primera vegada a la dècada de 1960. En definitiva, aquesta teoria explica per què l’aigua calenta es congela més ràpidament que la freda, tot i que encara no hi ha un consens científic clar sobre les raons d’aquest fenomen. Diverses teories han estat proposades per explicar-lo.

En primer lloc, l’aigua calenta pot perdre una part del seu volum a causa de l’evaporació, cosa que redueix la quantitat d’aigua que necessita congelar-se. En segon lloc, els gradients de temperatura més grans en l’aigua calenta poden augmentar la convecció, millorant la transferència de calor i accelerant el procés de congelació. A més, com més calent és un líquid, menys gasos dissolts conté, també de gasos que poden dificultar la congelació.

Així doncs, ja ho saps: utilitzant aigua calenta, obtindràs glaçons més ràpidament i de manera més eficient.


2 respostes a «Tenim el truc definitiu per fer glaçons aquest estiu: fes-los amb aigua calenta»

  1. Montserrat

    Molt curios

  2. Marco

    molt bona!! però per contra fara falta mes energia, no??

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *